Επενδύσεις Στην Ελλάδα

ependyseis-ellada-hrimata-eyro-

«Επενδύστε στην Ελλάδα, πετύχετε αμοιβαία οφέλη όπου κερδίζουν και οι δύο πλευρές.»

Wei Jiafu, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, της COSCO

Το 2013 και το 2014 στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ξένες επενδύσεις λόγω των ελκυστικών τιμών των Ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, την προθυμία της Ελλάδας να ανακάμψει την οικονομία της, και την προοπτική προσκόμισης κέρδους από την επένδυση.

Ένα από τα βασικά κίνητρα για τους επενδυτές στην Ελληνική κτηματαγορά, είναι η απόκτηση Άδειας Παραμονής για επενδύσεις από 250.000 €, το οποίο είναι το δεύτερο χαμηλότερο στην Ευρώπη (περισσότερες λεπτομέρειες για την απόκτηση βίζας Σένγκεν μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης)

Οι ξένες επενδύσεις στην Ελληνική κτηματαγορά, επικεντρώνονται σε εμπορικά, τουριστικά και ιδιωτικά ακίνητα:

  • Εμπορικές επενδύσεις αφορούν σε μεγαλύτερο βαθμό τον τομέα των μεταφορών (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι), για την εκμετάλλευση του μοναδικού γεωγραφικού πλεονεκτήματος της Ελλάδας ως σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή αγορά.
  • Ο Τουρισμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους πόρους της Ελληνικής οικονομίας (22 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2014) και ως εκ τούτου, επενδύσεις σε ιδιωτικά νησιά, ξενοδοχεία, παραθαλάσσια θέρετρα και πολυτελείς βίλλες, εστιατόρια και κλπ., έχουν μεγάλη ζήτηση.
  • διωτικά ακίνητα όπως μονοκατοικίες, διαμερίσματα, εξοχικές / παραθεριστικές κατοικίες, οικοδομήσιμα οικόπεδα και εκτάσεις στο μοναδικό Ελληνικό περιβάλλον και με ξεχωριστό Ελληνικό χρώμα, παραμένουν ελκυστικά και ταυτόχρονα επιτρέπουν σε μεγαλύτερο μερίδιο επενδυτών να υποβάλλουν αίτηση για Άδεια Παραμονής.

 

Φορολογικά κίνητρα εφαρμόστηκαν πρόσφατα (ο φόρος μεταβίβασης έχει μειωθεί στο 3%).

Το Ελληνικό νόμισμα είναι το Ευρώ, όπως και το Ελληνικό Δίκαιο είναι ευθυγραμμισμένο με το δίκαιο της ΕΕ.

Η Ελλάδα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το 10ο μέλος της ΕΟΚ, ΕΕ από το 2001.

“Η Hewlett-Packard θα μεταφέρει τα προϊόντα της σε όλη την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική από τον Πειραιά, μετά την επίτευξη συμφωνίας με την Κινεζική Cosco Pacific.” 

Enterprise Greece, Ενημερωτικό Δελτίο, Δεκέμβριος 2012

http://www.investingreece.gov.gr/default.asp?pid=127&nwslID=25&la=1&sec=6

ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ: 

http://www.investingreece.gov.gr/default.asp?pid=59&la=1